Saturday, 15 June 2013

" Sweet 20 "

Assalamualaikum sume ,,,

salam sejernih sg.nil ku ucapkan utk km00II sume ,,,, penguat ukhwah kita semua ,,, insyaaLLah ,,,



Errm ,,, tup3 ,,,, sudah meningkat hari / bulan / tahun diizinkan saya dan kamu bernafas di atas dunia yang fana ini ,,,, erm makin bertambah keimanan atau makin kurang keimanan ??? jika bertambah alhamduLiLLah ,,, teruskan istiqamah ,,,, jika berkurang ALLAHU RABBI ,,,, ini kaliLah kita berubah j0m ,,, Sesungguhnya ALLAH menerima taubat dan MAHA PENGAMPUN ,,, smile is sunnah ,,,, :)

Hari ini adalah hari kelahiran saya ,,, iaitu 15.06.2013. ,,,, dan dalam bulan syaaban yg mulia ni ,,, mkin dkt dgn ramadhan ,,, semoga kitew ada peluang utk berada dlm bulan yg mulia itu ,,, insyaaLLah ,,, sudah meningkat usia saya,,, dan semakin hampir kepada kematian ,,, ALLAHURABBI ,,, mampukah saya menjadi insan yg terbaik dan antara terbaik untukmu YA ALLAH dan ummatmu YA RASULULLAH ??? sesungguhnya saya adalah hamba yg kerdil dan lemah ,,,, walaubagaimanapun berbalik kepada Mu Ya ALLAH ,,,, mengapa saya dicipta dan untuk apa? sume ini kerana mencari yang satu dan menjadi khalifah ,, insyaaLLah ,,, saya kuatkan diri ini dengan kekuatanMU yang tiada bandingan ,,,, ALLAHU AKHBAR!!!

erm ok ,,, saat diri ini nk berm0nolog setelah bermon0l0g antara saya dan NYA (ALLAH) ,,,

15.06.1993 - saya dilahirkan ke muka bumi ini melalui rahim wanita ...
wanita itu satu dalam dunia ini untuk saya yang saya panggil UMI ( Maimun Bte Abdul Majid) ...
terima kasih umi (cm umi tahu je saya ucapkan ini utk umi ,,, hu3) ,,, xterhingga kalimah yg mampu saya ucap ALHAMDULILLAH kepadaNYA ,,, dalam berjuta3 sperm ketika itu , sperm saya terpilih untuk saya melihat dunia kepunyaan MAHA PENCIPTA ,,, syukur a'la kullil hal ,,,

dan 
hari ini, genap 20 thn Allah meminjamkan beliau untuk terus berada di sampingku...
syukur tak terhingga ya Allah...
KAU panjangkanlah usianya dalam iman dan berikannya kesihatan yg baik 
serta semoga hidupnya dalam redha KAU sentiasa... amin3 ,,,

tak lupa juga kepada seorang insan yang tegas dan yang saya panggil ayah (Md Razif Bin Shahid) ,,,
dulu ayah seorang yang garang saya gelarkan ,,,
kini da menjangkau 2series baru saya mengerti mengapa garang tu hadir ketika saya kecik3 bersama adeq3 n along ,,, hi3 ,,,
garangnnya kerana ingin mendidik kami ,,,
dlm waktu yang yg lain ayah la plg sporting ,,, hu3 ,,,
walaup0n rmi kata ayah kamu garang ea kt umah??
sbnrnye xp0n ,, muka je main peranan ,,, ;)

bak kata pepatah melayu ,,, melentur buluh biar dari rebungnya ,,, 

alhamduLiLLah ,,,

kini impian ayah umi ialah ingin melihat kami menjadi insan buat ummah
sudah ada di ja0h dmata dekat di haty ,,,
doakan kami melalui cabaran yg fana ini ,,,,
dalam usaha ke arahnya ,,,
insyaaLLah ,,,
bi izniLLah ,,,

 Penghargaan ini juga saya ucapkan kepada umi ayh krn tlh membesarkn akaq, along dan adek3 dgn didikan agama yg mana tidak ada pdny sdkit pn keraguan ,,, Moga dgn brtmbhnya umurku ini, akn brtmbh jua lah amalanku kpd Allah dan baktiku kpd ummi ayah dan agama ,,,  uhibbukum fillah abadan abada ,,,
barakaLLahu feek ayah umi ,,,


 Dan tidak lupa juga terima kasih saya kepada semua ustaz3, ustazah3, teman3, sahabat3, rakan3, sedare3  yang terbuka hati untuk mendoakan saya melalui laman s0sial iaitu fb, mesej yg asyik berbeep3 dr pukul 12.00a.m mlm 15.06.13 dan caLL ,,, thankz kam003 ,,,, ALLAH sahaja mampu membalasnya ,,,, barakaLLahu feek skali ag ,,, ;) ,,, ni takat seawal jam 3ptg 15,06.13 yg sudi mendoakan ,,,,, antaranya ,,



dr Khairatul Addiniah Siti Maryam Binti Asran ,,,
amin3 ,,,,


dr sahabatku INSYIRAH NASUHA BINTI NORHAKIMI yg kini d yarm0uk dlm c0urse medic ,,,, 
walau ja0h sms mjd doa antara kitew,,,, thankz syirah dr fiqa  ,,, <3




 antara yang mendoakan d twitter ,,, thank km00II ,,,
https://twitter.com/sakinatuliman


d fb ,,,, hu3 ,,, thankz sume ,,,, ;)
https://www.facebook.com/sufisyafiqah

tak lupa juga pic dbawah ini ;;;
thankz ,,,,


mend0akan saya melalui gambar di edit ,,,
syukran Amirah Binti Mohd Yatim ,,,
bersama juga Nadhirah Zulkefli (Egypt), Nurul Hafieza Ismail (KUIS) dan Nur  Asyikin Said Ali (USIM) ,,,
>> mahabbah fiLLah <<

dan semuanya yg sudi doakn ,,,,
"ukhwah itu indah "

^_^

ok lorh m0no0log lax pasal hadiah ,,

Erm ingat da 2series ni nk bg3 hdiah ni da xde dlm hidup saya ,,, rupanya adat ini msh kekal untuk saya ,,,, mampukah saya membalas kebaikan kamu ?? erm insyaaLLah ,,, ada rezeki saya balas yup ,, he3 ,,, katanya kenangan untuk saya ,,,, hi3 ,,, thankz3 ,,, saya hargai km00 sebagai sahabat dunia akhirat,,,

kepada ayah umi dan adeq thankz ea datang xberitahu awal3 seawal jam 9pg td da tibew usim ,,,,  pelik gak cepat nau smpi ,,,  rupenye dr bangi rupenyer ,,, hu3 ,,, kelam kabut akak di buatnyer tadi nk pergi siap3 ,,, he3 ,,,, pndi gk adeq laki saya berlk0n katanya dia xblik bercuty ,,, upenye ada skali dlm kereta ,,, sbow jew ,,, nasib baik da ada jubah n tudung da siap ir0n ,,, jimat mse ,,, l0ve MAIRA until jannati ,, hu5 ,,,

kepada yg bagi hadiah ni thankz gak ,,, hi3 ,,, tahu3 je warna kesukaan kitew ,,,, tpkan walau sy xthu menahu tentang jam3 zaman sekarang ni brand3 nyer ,,, tp kata adeq gegurl saya ;;;  kaq ,,, jam ni mahal au ,,, t bufday adeq k0 bagi adeq cm ni ea ,,,, (smbil menghitung bulan November ag bpe ary) ,,, kata saya ;;; sbow je ko ni fa ,,, ok3 ,,, ad rezeki lbh akq kasi ,,, xde soh umi blnje ,,, hi3 ,,, btw thankz ea ,,, saya xpandang betapa mahalnya jam ini tp sy pndg betapa jaohnya km00 hargai persahabatan kitew ni ,,, until jannah ,,,kitew pki jam km00 ni selang-seli au ,,, sebabnya umi kitew p0n ad bagi kitew hadiah jam ,,, sempena kita dapat sambung belajar ,,, t serba slh lak t ,,, h0h0h0h0 ,,, dan hdiah dlm kotak 2 ,,, thankz ea ,,, biaq mse menunggu bila hdiah ni akn saya gunakan ,,, semoga mengingat kn diri saya kepadaNYA ,,,, thankz sgt3 ,,, cantik ,,,, biru ag ,,,, hi3 ,,,, sesuki ,,,, <3 ,,,, memory 2013 byk hadiah tok saya warna biru ,,,, setenang ciptaanNYA a.k.a laut ,,,, ser0n0k !! akan abadikan kenangan bersama ,,,, alhamdulillah ,,,



ok lah ,,, nak citer sumenye smpi esk xhbez kngn ni ,,, sbb kenangan ari ini xakan hadir seumpama ini d hari yang akn dtg ,,, berbeza sgt3 ,,, btw 15.06.13 bermulanya hidup saya sebagai insan yg da berumur 20 ta0n ,,, de best ,,, akn saya usaha utk menjadi insan s0lehah yg terbaik di antara yg terbaik ,,,,,, insyaaLLah ,,, doakn sy ea ,,,, cyunk saya kepada kamu keranaNYA ,,, terima kasih sebab hadir mewarnai hidup saya berlandaskan syariat ,,,,, kenang saya dalam doa dan sujudmu untukNYA ,,,,, 

terima kasih sume ,,,
Allah sahaja mampu membacanya ,,,

Jumpe d lain entry ,,,,
insyaallah ,,

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّد

Assalamualaikum ,,,,
>> sakinatuliman <<